+36302414960 radivert@radivert.hu

 BOKA, térd, derék, csípő, váll vagy csukló 

Fájdalmai vannak?

MR Vizsgálattal gyors és pontos diagnózist kaphat 

BOKA, TÉRD, CSÍPŐ, CSUKLÓ, VÁLL, ÉS GERINC RÉGIÓK MR VIZSGÁLATA 

37.800 Ft

helyett

29.000 FT

Az akció egyéb kedvezményekkel nem összevonható. 

EXTRA KEDVEZMÉNy ÉRVÉNYESSÉGE még:

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Időpont akár 24 órán belül

A RadiVert MR Diagnosztikai Központban nem kell hosszú heteket vagy hónapokat várnia az MR vizsgálatra. Foglaljon időpontot most, vegye kézhez leletét akár 24 órán belül!

Nincs szükség orvosi beutalóra

Nem kell orvosról orvosra járnia ahhoz, hogy pontos diagnózist kapjon fájdalmai okáról.  A gyors eredménynek köszönhetően  leletével azonnal szakorvoshoz fordulhat.

Az MR-rel megtudhatja a fájdalom okát!
Boka, térd, derék, csípő, váll vagy csukló fájdalom – a kellemetlen mozgásszervi panaszok kortól és nemtől függetlenül bárkit érinthetnek, ám a kiváltó ok nem minden esetben ugyanaz. Megfelelő diagnózis hiányában a tüneti kezelések hosszú távon nem mindig jelentenek megoldást – ezért érdemes az MR-t választania.  

Nincs sugárterhelés

Nincs mellékhatás

Nincs sorban állás

Betegbarát orvosok

Célzott vizsgálat

1,5 Teslás MR gépünk segítségével a fájdalom pontos helyéről kapunk pontos képet.

Gyors

Boka, térd, csípő, csukló, váll, és gerinc régiók vizsgálata megközelítőleg 25 percet vesz igénybe, leletét pedig akár már a vizsgálat napján kézhez kapja.

Betegbarát hangulat

Nagy tapasztalattal rendelkező MR specialistáink mindent megtesznek Önért. 

Minden, amit tudnia kell az MR vizsgálatról 

Az MR korunk egyik legmodernebb orvosdiagnosztikai eszköze – ennek köszönhetően a vizsgálat testfelületről  – sugárterhelés nélkül – kapunk pontos képet. Tekintse meg a boka, térd, csípő, csukló, váll, és gerinc régiók MR vizsgálatával kapcsolatos legfontosabb kérdéseket és válaszokat.  

Az MR vizsgálat menete

Boka, térd, csípő, csukló, váll, és gerinc régiók MR vizsgálata előtt részletes konzultációval kezdődik, amely során a vizsgálatot végző operátorunk megbizonyosodik arról, hogy az MR vizsgálat nagy biztonsággal lefolytatható. Az adminisztrációs folyamat megközelítőleg 15 percet vesz igénybe, ezért kérjük Önöket, hogy 15 perccel korábban érkezzenek.

Abban az esetben, ha az MR vizsgálatot intravénás kontrasztanyag beadása mellett szükséges elvégezni, úgy a vizsgálat megkezdése előtt a kontrasztanyag beadáshoz szükséges vénát biztosítanak (kanül/branül) az MR operátoraink. A vizsgálat közben ezen keresztül adják be a kontrasztanyagot.

A tájékoztatók és az adminisztráció befejezése után az MR operátor kolléganőnk bevezeti Önt a vizsgálati helységbe és készséggel segít abban, hogy a megfelelő testhelyzetben helyezkedjen el az MR vizsgáló asztalon. Felhelyezésre kerül a vizsgálathoz szükséges vizsgálati tekercs, valamint a zenét sugárzó fejhallgató. Normál esetben hanyattfekvésben folyik a vizsgálat.

A vizsgálat során a tökéletes képalkotás elérése érdekében az operátor utasításait követve, mozdulatlanul kell maradni, és néhány alkalommal a levegővételt rövid időre vissza kell tartani. A beépített hangtechnikai rendszeren keresztül folyamatos a kommunikáció az operátorral

A belső fül MRI vizsgálat közben esetlegesen felmerülő bezártsági és szorongás érzetnek csökkentéséről egy beépített, egyedülálló audio és fényterápiás rendszer gondoskodik. A vizsgálat közben Ön a kedvenc zenéjét hallgatja, amely segíti az Ön ellazulását. Az MR vizsgálat alatt Ön a kezében tart egy gombot, amellyel jelezheti, hogy szakítsuk meg a vizsgálatot, viszont túlnyomó esetben ez értékelhetetlen vizsgálatot eredményez.

Milyen előkészületekre van szükség az MR vizsgálat előtt?

Javasolt egy szakorvossal is konzultálnia, aki pontosan meghatározza a vizsgálat irányát. Amennyiben csak egy natív vizsgálatra van szükség, az minden különösebb előkészítés nélkül elvégezhető. A balesetek elkerülése végett az általános szabályokat kell betartani, azaz, az MR vizsgálóhelységben lévő extra nagy mágneses erőhatások miatt semmilyen fémtárgyat vagy fémet tartalmazó tárgyat nem szabad bevinni!

Itt külön kiemelendő a testen viselt vagy testben lévő piercingek, implantátumok, ékszerek! Minden esetben egyeztetni kell a belső fül és koponya MR vizsgálatot végző operátorral!

Amennyiben a belső fül MR vizsgálat elvégzéséhez a szakorvos javaslata alapján kontrasztanyag szükséges, akkor minden esetben szükséges egy friss laboratóriumi lelet a vesefunkciós értékekről. Ezt helyben is elvégezzük az ujjbegyből vett 1 cseppnyi vérmintából.

Milyen mellékhatásai lehetnek a vizsgálatnak?

Az MR vizsgálat teljesen fájdalommentes. Semmilyen sugárterhelés nem éri a szervezetet, ezért többször is ismételhető. Egyes célzott MR vizsgálatok a pontosabb, részletgazdagabb felvétel érdekében kontrasztanyag beadását igénylik. Az MR vizsgálatokhoz használt kontrasztanyagnak nincs mellékhatása, nem tartalmaz jódot, mint a CT-hez használt kontrasztanyag.

Milyen esetekben nem végezhető el az MR vizsgálat?

A legfontosabb szabály, hogy az MRI vizsgálóhelységbe semmilyen mágnesezhető tárgyat nem szabad bevinni, mert azokat az MR berendezés az erős mágneses térnek köszönhetően magához rántja.

A szervezetben lévő fémtárgy pedig elmozdulhatfelforrósodhat, ami komoly fájdalommal járhat.

 • Lövedék, sörét, fémszilánk estében, ha ezek valamelyike az arcon, azon belül is kifejezetten a szem környékén helyezkedik el, a vizsgálat szintén nem végezhető el
 • Szívritmus szabályozóval (pacemaker) rendelkező betegek esetében, kivétel ez alól néhány új típusú pacemaker. Hasonlóan ICD implantáció után sem végezhető a vizsgálat. Ezt mindenképpen jelezni kell a vizsgálat előtt
 • A régebbi nagy térfogatú implantátumok azonban nem vihetők be, azok eredetéről írásos orvosi szakvélemény szükséges. A kisebb térfogatúak, mint a szögek, csavarok vagy drótok, nem jelentenek veszélyt, viszont a környezetükben értékelhetetlenné teszik a képet
 • Beépített hallókészülék, műszem, művégtag, ortopédiai fémanyagok (szög, drót, csavar, lemez) esetén elvégezhető a vizsgálat
 • Agyi- vagy aneurizma klip, szív műbillentyű vagy stent esetében csak akkor végezhető el a vizsgálat, ha Ön írásos szakvéleményt hoz arról, hogy azok MRI kompatibilisek
 • Kontrasztanyagos MR vizsgálatkor a nem megfelelő vesefunkció esetén
 • Fennálló terhesség első trimeszterében (de a későbbiekben is csak orvosi javaslattal)
 • Abban az esetben, ha a páciens súlya 140 kg felett van vagy extrém nagy körtérfogattal rendelkezik
 • Klausztrofóbia esetén kérdéses lehet a vizsgálat kimenetele. Empatikus kollégáink mindent megtesznek, az MR vizsgálat sikeres elvégzésért
 • Kontrasztanyagos esetén, ha a vesefunkció laborértéke 45 ml/perc alatti (helyben vizsgáljuk ujjbegyből vett 1 csepp vérből)

BOKA, TÉRD, CSÍPŐ, CSUKLÓ, VÁLL, ÉS GERINC RÉGIÓK MR VIZSGÁLATA 

37.800 Ft

helyett

29.000 FT

EXTRA KEDVEZMÉNy ÉRVÉNYESSÉGE még:

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Rólunk mondták

„Nagyon jó érzéssel távoztam Önöktől a vizsgálat után és úgy gondolom, hogy nem csak akkor kell levelet írni, amikor valami elégedetlenségünk van, hanem akkor is, amikor elégedetten távozunk.

Kiemelném az Önöknél dolgozó fantasztikus munkaerőt  Szamos Évát, akinek az is köszönhető, hogy Önöket választottam.  Hozzáteszem mindenki más akivel aznap találkoztam, szintén nagyon kedves és segítőkész volt.

Én sajnos nagyon rosszul viselem a bezártságot, emiatt pánik hangulatban álltam az MR  vizsgálatom elé. Rettegtem, hogy miként fogom túlélni, azt a bent töltött hosszú időt. Telefonon elmondtam Szamos Évának a problémámat, aki megnyugtató hangjával és rettentő empatikus hozzáállásával elmondta, miként tudjuk ezt kivitelezni úgy, hogy ne érezzem magam rosszul. Nem is volt kérdés, hogy keresgéljek e tovább a neten vagy sem. Azonnal tudtam , hogy ide megyek, bárhol is van és pontosan azt is kaptam, amit a telefonbeszélgetés után gondoltam. (…) Hálás köszönet. Nincs kérdés, hogy innentől hol fogom az ilyen vizsgálataimat végezni és kit fogok a környezetemnek ajánlani

ÍZÜLET VAGY GERINC MR EXTRA KEDVEZMÉNNYEL

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

37.800 Ft

helyett

29.000 FT

Azonnali üzenetküldés

8 + 4 =

Cím

1047 Budapest, Baross utca 99. 

Nyitvatartás

 • H-P: 08.00-18.00

Telefonszám

+3630 241 4960