+36302414960 radivert@radivert.hu

Emlő – és kismedence

NŐNAPi ajánlatunk

MR Vizsgálatok csak Hölgyeknek!

Kismedence natív MR vizsgálat a női nemi szervekre

37.800 Ft

helyett

31.500 FT

Emlő kontrasztanyagos MR vizsgálata 

89.900 Ft

helyett

74.900 FT

Az akció a 2021. március 8.-ig bejelentkező hölgyek részére érvényes!

Az akció egyéb kedvezményekkel nem összevonható.

EXTRA KEDVEZMÉNy lejárata

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Időpont akár 24 órán belül

A RadiVert MR Diagnosztikai Központban nem kell hosszú heteket vagy hónapokat várnia az MR vizsgálatra. Foglaljon időpontot most, vegye kézhez leletét akár 24 órán belül!

Nincs szükség orvosi beutalóra

Nem kell orvosról orvosra járnia ahhoz, hogy pontos diagnózist kapjon fájdalmai okáról.  A gyors eredménynek köszönhetően  leletével azonnal szakorvoshoz fordulhat.

MR VIZSGÁLATOK HÖLGYEKNEK

A hölgyek körében a mai napig is a mellrák szerepel vezető helyen a rosszindulatú daganatos megbetegedések között, valamint a rákos megbetegedések okozta halálozásban. Ugyanez igaz a nőgyógyászati problémákra, melyek diagnosztizálásában az MR nyújthat gyors és hatékony segítséget.  

Nincs sugárterhelés

Nincs mellékhatás

Nincs sorban állás

Betegbarát orvosok

Célzott vizsgálat

1,5 Teslás MR gépünk segítségével a fájdalom pontos helyéről kapunk pontos képet.

Gyors

A mell, valamint a kismedence régiók vizsgálata megközelítőleg 25 percet vesz igénybe, leletét pedig akár már a vizsgálat napján kézhez kapja.

Betegbarát hangulat

Nagy tapasztalattal rendelkező MR specialistáink mindent megtesznek Önért. 

Mikor javasolt a kismedence MR?

A  kismedence MR szükségességére különböző tünetek hívják fel a figyelmet.

Ha az alább felsoroltak bármelyike tapasztalható, akkor érdemes elvégezni a kismedence MR vizsgálatát, de ezzel párhuzamosan haladéktalanul fel kell keresni egy szakorvost!  

 • hasi és kismedencei panaszok
 • daganatos megbetegedés gyanúja 
 • nőgyógyászati panaszok esetén

Mikor javasolt az emlő MR?

Az emlő MR szükségességére különböző tünetek hívják fel a figyelmet.

Amennyiben az alább felsorolt tünetek bármelyike tapasztalható, akkor érdemes elvégezni az emlő MR vizsgálatát.

 • A magas érzékenységéből adódóan szűrővizsgálatként is kiváló.
 • Azokban az esetekben, amikor családi halmozódás figyelhető meg, vagy kimutatottan igazolható a BRCA1 és BRCA2 genetikai mutáció.
 • Mellimplantátummal rendelkező hölgyek esetében, annak állapotának szűrésére.
 • Abban az esetben, ha nem csak a mellimplantátum állapota, sérülése a kérdés, hanem a mögötte megbúvó daganat is. Ebben az esetben kontrasztanyag beadása mindenképpen szükséges.
 • Minden magas emlőrák-kockázatú hölgynél.
 • Minden olyan esetben, ha a röntgen mammográfia vagy az emlő ultrahangvizsgálat nem egyértelmű vagy kétes eredményt nyújtott.
 • A már emlőrák diagnózissal rendelkező nők műtét előtti státuszának megállapítására (azonos és ellenoldali).
 • A kimutatott emlődaganat kezelésében a kemoterápia hatásának mérésére.
 • Azon betegek körében, akiknél áttétet diagnosztizáltak, de nem sikerült az elsődleges daganat kimutatása.
 • Azokban az esetekben, ha a betegnél felmerül az emlődaganat ismétlődése (recidívája).

Minden, amit tudnia kell az MR vizsgálatról 

Az MR korunk egyik legmodernebb orvosdiagnosztikai eszköze – ennek köszönhetően a vizsgálat testfelületről  – sugárterhelés nélkül – kapunk pontos képet. Tekintse meg a boka, térd, csípő, csukló, váll, és gerinc régiók MR vizsgálatával kapcsolatos legfontosabb kérdéseket és válaszokat.  

Az MR vizsgálat menete

Boka, térd, csípő, csukló, váll, és gerinc régiók MR vizsgálata előtt részletes konzultációval kezdődik, amely során a vizsgálatot végző operátorunk megbizonyosodik arról, hogy az MR vizsgálat nagy biztonsággal lefolytatható. Az adminisztrációs folyamat megközelítőleg 15 percet vesz igénybe, ezért kérjük Önöket, hogy 15 perccel korábban érkezzenek.

Abban az esetben, ha az MR vizsgálatot intravénás kontrasztanyag beadása mellett szükséges elvégezni, úgy a vizsgálat megkezdése előtt a kontrasztanyag beadáshoz szükséges vénát biztosítanak (kanül/branül) az MR operátoraink. A vizsgálat közben ezen keresztül adják be a kontrasztanyagot.

A tájékoztatók és az adminisztráció befejezése után az MR operátor kolléganőnk bevezeti Önt a vizsgálati helységbe és készséggel segít abban, hogy a megfelelő testhelyzetben helyezkedjen el az MR vizsgáló asztalon. Felhelyezésre kerül a vizsgálathoz szükséges vizsgálati tekercs, valamint a zenét sugárzó fejhallgató. Normál esetben hanyattfekvésben folyik a vizsgálat.

A vizsgálat során a tökéletes képalkotás elérése érdekében az operátor utasításait követve, mozdulatlanul kell maradni, és néhány alkalommal a levegővételt rövid időre vissza kell tartani. A beépített hangtechnikai rendszeren keresztül folyamatos a kommunikáció az operátorral

A belső fül MRI vizsgálat közben esetlegesen felmerülő bezártsági és szorongás érzetnek csökkentéséről egy beépített, egyedülálló audio és fényterápiás rendszer gondoskodik. A vizsgálat közben Ön a kedvenc zenéjét hallgatja, amely segíti az Ön ellazulását. Az MR vizsgálat alatt Ön a kezében tart egy gombot, amellyel jelezheti, hogy szakítsuk meg a vizsgálatot, viszont túlnyomó esetben ez értékelhetetlen vizsgálatot eredményez.

Milyen előkészületekre van szükség az MR vizsgálat előtt?

Javasolt egy szakorvossal is konzultálnia, aki pontosan meghatározza a vizsgálat irányát. Amennyiben csak egy natív vizsgálatra van szükség, az minden különösebb előkészítés nélkül elvégezhető. A balesetek elkerülése végett az általános szabályokat kell betartani, azaz, az MR vizsgálóhelységben lévő extra nagy mágneses erőhatások miatt semmilyen fémtárgyat vagy fémet tartalmazó tárgyat nem szabad bevinni!

Itt külön kiemelendő a testen viselt vagy testben lévő piercingek, implantátumok, ékszerek! Minden esetben egyeztetni kell a belső fül és koponya MR vizsgálatot végző operátorral!

Amennyiben a belső fül MR vizsgálat elvégzéséhez a szakorvos javaslata alapján kontrasztanyag szükséges, akkor minden esetben szükséges egy friss laboratóriumi lelet a vesefunkciós értékekről. Ezt helyben is elvégezzük az ujjbegyből vett 1 cseppnyi vérmintából.

Milyen mellékhatásai lehetnek a vizsgálatnak?

Az MR vizsgálat teljesen fájdalommentes. Semmilyen sugárterhelés nem éri a szervezetet, ezért többször is ismételhető. Egyes célzott MR vizsgálatok a pontosabb, részletgazdagabb felvétel érdekében kontrasztanyag beadását igénylik. Az MR vizsgálatokhoz használt kontrasztanyagnak nincs mellékhatása, nem tartalmaz jódot, mint a CT-hez használt kontrasztanyag.

Milyen esetekben nem végezhető el az MR vizsgálat?

A legfontosabb szabály, hogy az MRI vizsgálóhelységbe semmilyen mágnesezhető tárgyat nem szabad bevinni, mert azokat az MR berendezés az erős mágneses térnek köszönhetően magához rántja.

A szervezetben lévő fémtárgy pedig elmozdulhatfelforrósodhat, ami komoly fájdalommal járhat.

 • Lövedék, sörét, fémszilánk estében, ha ezek valamelyike az arcon, azon belül is kifejezetten a szem környékén helyezkedik el, a vizsgálat szintén nem végezhető el
 • Szívritmus szabályozóval (pacemaker) rendelkező betegek esetében, kivétel ez alól néhány új típusú pacemaker. Hasonlóan ICD implantáció után sem végezhető a vizsgálat. Ezt mindenképpen jelezni kell a vizsgálat előtt
 • A régebbi nagy térfogatú implantátumok azonban nem vihetők be, azok eredetéről írásos orvosi szakvélemény szükséges. A kisebb térfogatúak, mint a szögek, csavarok vagy drótok, nem jelentenek veszélyt, viszont a környezetükben értékelhetetlenné teszik a képet
 • Beépített hallókészülék, műszem, művégtag, ortopédiai fémanyagok (szög, drót, csavar, lemez) esetén elvégezhető a vizsgálat
 • Agyi- vagy aneurizma klip, szív műbillentyű vagy stent esetében csak akkor végezhető el a vizsgálat, ha Ön írásos szakvéleményt hoz arról, hogy azok MRI kompatibilisek
 • Kontrasztanyagos MR vizsgálatkor a nem megfelelő vesefunkció esetén
 • Fennálló terhesség első trimeszterében (de a későbbiekben is csak orvosi javaslattal)
 • Abban az esetben, ha a páciens súlya 140 kg felett van vagy extrém nagy körtérfogattal rendelkezik
 • Klausztrofóbia esetén kérdéses lehet a vizsgálat kimenetele. Empatikus kollégáink mindent megtesznek, az MR vizsgálat sikeres elvégzésért
 • Kontrasztanyagos esetén, ha a vesefunkció laborértéke 45 ml/perc alatti (helyben vizsgáljuk ujjbegyből vett 1 csepp vérből)

Kismedence natív MR vizsgálat a női nemi szervekre

37.800 Ft

helyett

31.500 FT

Emlő kontrasztanyagos MR vizsgálata 

89.900 Ft

helyett

74.900 FT

Az akció a 2021. március 8.-ig bejelentkező hölgyek részére érvényes!

Az akció egyéb kedvezményekkel nem összevonható.

EXTRA KEDVEZMÉNy lejárata

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Rólunk mondták

„Nagyon jó érzéssel távoztam Önöktől a vizsgálat után és úgy gondolom, hogy nem csak akkor kell levelet írni, amikor valami elégedetlenségünk van, hanem akkor is, amikor elégedetten távozunk.

Kiemelném az Önöknél dolgozó fantasztikus munkaerőt  Szamos Évát, akinek az is köszönhető, hogy Önöket választottam.  Hozzáteszem mindenki más akivel aznap találkoztam, szintén nagyon kedves és segítőkész volt.

Én sajnos nagyon rosszul viselem a bezártságot, emiatt pánik hangulatban álltam az MR  vizsgálatom elé. Rettegtem, hogy miként fogom túlélni, azt a bent töltött hosszú időt. Telefonon elmondtam Szamos Évának a problémámat, aki megnyugtató hangjával és rettentő empatikus hozzáállásával elmondta, miként tudjuk ezt kivitelezni úgy, hogy ne érezzem magam rosszul. Nem is volt kérdés, hogy keresgéljek e tovább a neten vagy sem. Azonnal tudtam , hogy ide megyek, bárhol is van és pontosan azt is kaptam, amit a telefonbeszélgetés után gondoltam. (…) Hálás köszönet. Nincs kérdés, hogy innentől hol fogom az ilyen vizsgálataimat végezni és kit fogok a környezetemnek ajánlani

Kismedence natív MR vizsgálat a női nemi szervekre

37.800 Ft

helyett

31.500 FT

Emlő kontrasztanyagos MR vizsgálata 

89.900 Ft

helyett

74.900 FT

Az akció a 2021. március 8.-ig bejelentkező hölgyek részére érvényes!

Az akció egyéb kedvezményekkel nem összevonható.

EXTRA KEDVEZMÉNy lejárata

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Azonnali üzenetküldés

5 + 1 =

Cím

1047 Budapest, Baross utca 99. 

Nyitvatartás

 • H-P: 08.00-18.00

Telefonszám

+3630 241 4960