+36302414960 radivert@radivert.hu

radivert

GENTLEMAN

A RadiVert Gentleman egy hatékony MR program a prosztatarák korai felismerésére. A teljesen biztonságos, fájdalmaktól és kellemetlenségektől mentes vizsgálatnak köszönhetően a férfiak  prosztatarák okozta halálozása megelőzhető lehet.

MR-REL A PROSZTATARÁK ELLEN

Ezerarcú tünetek

A prosztata daganat férfiak esetében a tüdődaganat után a második leggyakrabban előforduló rosszindulatú elváltozás. Sokszor éveken keresztül minden tünet és jel nélkül fejlődik, és amikor panaszokat okoz már áttét is igazolható. Pedig…

a prosztata daganat korai felismerés esetén teljesen gyógyítható.

Ezerarcú tünetek

A prosztata daganat férfiak esetében a tüdődaganat után a második leggyakrabban előforduló rosszindulatú elváltozás. Sokszor éveken keresztül minden tünet és jel nélkül fejlődik, és amikor panaszokat okoz már áttét is igazolható. Pedig…

a prosztata daganat korai felismerés esetén teljesen gyógyítható.

Hazánkban évente mintegy 1500 férfi hal meg idő előtt prosztatarákban. Pedig… A prosztata daganat korai felismerés estén teljesen gyógyítható. Multiparametrikus prosztata MR & PSA-szűrés a prosztatarák korai felismeréséért.

Érintésmentes – zéró kellemetlenség, semmi gumikesztyű.

Szuperintenzív – a sejtszintű elváltozások kimutatásáért

Közel 2X hatékonyabb – a daganat felismerésében, mint a hagyományos vizsgálatok.

Radivert gentlemanprogram

-hogy tovább élvezhesd az életet

Az egészség férfi dolog!

#radivertgentleman #férfivagyok #számítazegészségem #fontosazéletem

Mi az a prosztata? Magyarul dülmirigynek hívják, amely a férfi belső nemi szervekhez tartozó nemi mirigy. Felnőtt férfiaknál szelídgesztenye nagyságú szerv, amely a húgyhólyag alatt helyezkedik el, az abból kiinduló húgycsövet körülvéve. Az általa termelt váladék, a prosztataváladék a hímivarsejtekkel és az ondóhólyag váladékával. A  húgycsőnek  a prosztatán áthaladó szakasza összenyomóik a prosztataállomány jó- vagy rosszindulatú megnagyobbodása esetén,  ami vizelési nehézséget, és akár teljes vizelés elakadását okozhatja. vagy teljes vizelési képtelenséget idéz elő. Ennek szövődménye lehet a prosztata akut, majd krónikus gyulladása, amely később veseelégtelenséghez is vezethet.  

Mit jelenthetnek a tünetek?

Prosztata bakteriális gyulladása

Általában a húgycsövön keresztül történő fertőzés okozza. A baktériumok főleg a húgyutakon keresztül jutnak a prosztatába. A gyulladásos dülmirigy állománya megduzzad, fájdalmassá válik.

 Panaszok és tünetek:

 • a prosztatagyulladás következtében létrejövő vizelési zavarok, erős alhasi, deréktájba sugárzó fájdalom.
 • A vizelési inger és a vizeletürítés kellemetlen, fájdalmas érzéssel jár.
 • A fájdalom székletürítéskor, illetve közösüléskor is megjelenik.
Jóindulatú prosztata megnagyobbodás

Az idősebb férfiak egyik leggyakoribb betegsége, a mirigyállomány megnagyobbodása okozza, általában 45 év felett kezd kialakulni. Hátterében hormonális változások állnak.

Leggyakoribb panasz a kellemetlen vizelési rendellenességek.

A prosztata megnagyobbodása esetén a vizelet nehezebben indul, a vizeletsugár gyengül, a vizelés gyakorivá válik – éjszaka is, a vizelési idő megnyúlik.

Középsúlyos esetben hirtelen vizelési inger támad, jellemző a vizeletsugár megszakadása, a fájdalmas vizelés, a vizelettartás

Később a húgyhólyag fala megvastagszik, a vizeletpangás miatt a húgyvezeték és a vese üregrendszere kitágul, vizelés után a hólyagban vizelet marad vissza, amely pangani kezd. Krónikus gyulladás alakul ki. A kórképhez ismétlődő gyulladások, véres vizelet, húgyhólyagkő keletkezése társulhat.

A panaszok alapján elsőlépésben nehéz elkülöníteni a rosszindulatú prosztata daganattól.

Ebben segít a PSA laborvizsgálat, az urológus vizsgálata, és az ultrahang.

Sok esetben tapasztalni a PSA kis fokú emelkedését, ilyenkor az azonnali biopszia helyett a prosztata MR vizsgálat, speciálisan a multiparametrikus Prosztata MR segíthet.

A daganatnak ugyancsak két válfaja van, a jóindulatú, amelynek nemzetközi elnevezése benignus prosztata hiperplázia (BPH), és a prosztatarák, mely rosszindulatú. Köztük a lényeges különbség az, hogy míg a jóindulatú BPH áttétet nem ad, helyileg növekedik, panaszt sem mindig okoz, ha igen, akkor azok vizeletürítési zavarok. A prosztatarák átterjed a környező szövetekre, áttétet ad a környező és távolabbi nyirokcsomóba, csontokba, májba, és ezek vezetnek a beteg halálához.

 

Prosztatarák

A prosztatarák előfordulása az életkor emelkedésével emelkedik. A szűrővizsgálatok során panaszmentes egyéneknél is elvégzett PSA vizsgálat elvégzése miatt nő a felismert betegségek száma. Gyakran találkozunk olyan prosztatadaganatos betegekkel, akiknél már távoli áttétek is kialakultak, és ezekben az esetekben a terápia már besszükül.

A PSA a prosztatarák tumor marker.

Ismert, hogy a prosztata daganatok hátterében is igazolt a genetikai öröklődés, mivel rokonaiknál is előfordult. Ezeknél a férfiaknál a gyakori szűrés javasolt.

Tünetek: 

 • általában későn, már a csont áttétek idején jelentkeznek!

Javasolt szűrővizsgálat

A PSA az egyik legkiválóbb tumormarker, de szenzitivitása és specificitása alacsony. Jobb eredményt ad a korspecifikus PSA vizsgálat.  A tapintású vizsgálat fontos, ám a legnagyobb érzékenységű vizsgálat a prosztata MR. Daganatok esetében, illetve emelkedett PSA esetén a multiparametrikus prosztata  MR javasolt.

#radivertgentleman

VIZSGÁLATOK

A  RadiVert Gentleman program részeként olyan vizsgálatok közül választhat, amelyek lehetővé teszik, hogy időben kapjon pontos diagnózist. 

MR – a lényegre fókuszál

Tudta, hogy az MR-nek köszönhetően zéró kellemetlenség mellett, felesleges időpocsékolás és hosszadalmas vizsgálatok helyett kaphat pontos diagnózist? 

Kattintson a videóra és fedezzze fel virtuálisan korunk egyik legmodernebb legpontosabb vizsgálatát!

év feletti férfiaknak különösen javasolt!

Fájdalommentes

A Prosztata MR teljesen fájdalommentes és nem jár kellemetlenséggel.

Biztonságos

Nem jár sugárterheléssel, hiszen mágneses rezonancia alapú

Hatékony, pontos

Beavatkozás nélkül pontosan feltérképezhető vele a kívánt terület.

Gyors

A vizsgálat 40 percet vesz igénybe. A vizsgálat felvételét DVD lemezen azonnal megkapja. Az orvosi leletet, amelyet kifejezetten a kismedencei szervek vizsgálatára specializálódott MR radiológus szakorvos végzi 3 munkanapon belül e-mailen kiküldünk, vagy személyesen is átvehető. Sürgős esetben van lehetőség 24 órás leletezésre is. 

Kizáró okok!

 

 • Általánosan érvényes szabály, hogy az MRI vizsgálóba mágnesezhető tárgyat nem szabad bevinni, mert azokat a mágnes a mágneses térnek köszönhetően magához rántja. A szervezetben lévő fémtárgy pedig elmozdulhatfelforrósodhat, aki komoly fájdalommal járhat.
 • Szívritmus szabályozóval (pacemaker) rendelkező betegek esetében az MRI nem végezhető el, kivétel néhány új típusú pacemaker. Hasonlóan ICD implantáció után sem végezhető a vizsgálat.

#radivertgentleman

Pont Önnek!

Gentleman Start

Általános férfi szűrőcsomag, amely tartalmazza a kontrasztanyag nélküli Prosztata MR és a Kismedence MR vizsgálatokat, valamint a prosztata szűréséhez szükséges Laborvizsgálatokat (vérkép, PSA).

A Prosztata és a Kismedence MR vizsgálatok átfogó képet adnak egyrészről a prosztata állapotáról, másrészről a húgyhólyag, vastag-és végbél kismedencei szakaszának állapotáról.

A Prosztata MR és a Kismedence MR együttesen az egyik legmegbízhatóbb szűrési módszer a férfiak számára.

A vizsgálat javasolt:

 • Általános szűrés céljából,
 • ha már előfordult vizelési panasz vagy kismedencei fájdalmak.

 A csomag ára:

74.400,-

Gentleman Special

Specifikus, célzott vizsgálati csomag, amely tartalmazza a kontrasztanyagos Multiparametrikus prosztata MR vizsgálatot a dülmirigy (prosztata) elváltozásainak elemzésére, valamint a prosztata betegségeinek meghatározásához szükséges Laborvizsgálatokat.

A prosztata elváltozásainak vizsgálatában, valamint a daganat felismerésében a Multiparametrikus prosztata MR  jóval hatékonyabb, mint a hagyományos vizsgálatok.

A vizsgálat javasolt:

 • Emelkedett PSA esetén,
 • 50 év felett, ha a felmenő férfi rokon esetében prosztata daganat szerepel,
 • vizelési panaszok,
 • véres vizelet,
 • véres ondó,
 • gyakori kismedencei fájdalmak,
 • többszöri prosztata gyulladás,
 • az urológiai vizsgálat a prosztatában eltérést talált.

A csomag ára:

94.800,-

%

Kellemetlenség

Azonnali üzenetküldés

4 + 1 =

Cím

1047 Budapest, Baross utca 99. 

Nyitvatartás

 • H-P: 08.00-18.00

Telefonszám

+3630 241 4960