+36302414960 radivert@radivert.hu
A RADIVERT MR DIAGNOSZTIKAI KÖZPONT BEMUTATJA: 

RADIVERT EXPLORER

Utazás a koponya körül 

KOPONYA MR-rel a pontos diagnózisért 

Élmény MR

Fényterápiával és betegbarát légkörrel gondoskodunk a maximális komfortról. Vizsgálat közben kattogó hangok helyett a kedvenc zenéjét hallgathatja.

Nincs várólista

Hosszú várólisták? Na nem! Foglaljon időpontot még ma, jöjjön el a vizsgálatra akár már holnap. A vizsgálat felvételét is azonnal megkapja.

Pontos eredmények

Az MR  korunk egyik legmodernebb orovosdiagnosztikai módszere – ennek köszönhetően pontos és átfogó képet kaphat egészsége állapotáról.

A LÉNYEGRE FÓKUSZÁLUNK!

A RadiVert EXPLORER…

egy hatékony program a koponya átfogó vizsgálatára. Az agyi elváltozások és azok elhelyezkedésének, valamint a koponya csontjainak kóros elváltozásainak feltárásához koponya MR-t alkalmazunk, amely  hatékonyabb a hagyományos diagnosztikai eljárásoknál. A  vizsgálat kontrasztanyag nélkül is elvégezhető.

Kinek ajánlott?

A RadiVert EXPLORER kiválóan alkalmas szűrővizsgálatként, bizonyos tünetek esetén pedig kifejezetten javasolt!

Tünetek

Koordináció vagy egyensúlyzavar? Súlyos fejfájás, szédülés? Látászavar? Memória problémák? A felsorolt tünetek esetén érdemes elvégezni az MR vizsgálatot, de  szakorvosát is keresse fel! 

Milyen betegségek diagnosztizálására alkalmas?

 • Stroke, szélütés nyomon követése,
 • Agyállományt érintő elváltozások
 • Alzheimer kór
 • Demencia (szellemei hanyatlás, leépülés)
 • Sclerosis Multiplex (SM) gyanúja esetén és annak nyomon követésére
 • Agydaganat
 • Agyállomány vagy agyburok gyulladásos megbetegedése
A LÉNYEGRE FÓKUSZÁL

Zéró kellemetlenség. Zéró időpocsékolás. Gyors, pontos, hatékony.  

RadiVert EXPLORER –  kérdések és válaszok

Egy csokorba gyűjtöttük azokat a fontos tudnivalókat, amelyek segítenek megérteni a koponya MR menetét.  

Milyen előkészületek szükségesek a koponya MR vizsgálathoz?

A koponya MR vizsgálat előtt javasolt egy szakorvossal is konzultálni, aki pontosan meghatározza a vizsgálat irányát.

A vizsgálat közbeni balesetek elkerülése végett az általános szabályokat kell betartani, azaz, az MR vizsgálóhelységben lévő extra nagy mágneses erőhatások miatt semmilyen fémtárgyat vagy fémet tartalmazó tárgyat nem szabad bevinni!

Itt külön kiemelendő a testen viselt vagy testben lévő piercingek, implantátumok, ékszerek! Minden esetben egyeztetni kell a koponya MR vizsgálatot végző operátorral!

Amennyiben a koponya MR vizsgálat elvégzéséhez a szakorvos javaslata alapján kontrasztanyag szükséges, akkor minden esetben szükséges egy friss laboratóriumi lelet a vesefunkciós értékekről. Ezt helyben is elvégezzük az ujjbegyből vett 1 cseppnyi vérmintából. Általában a vizsgálathoz kontrasztanyag nem szükséges.

Kell-e orvosi beutaló a koponya MR vizsgálat elvégzéséhez?

A RadiVert MR Diagnosztikai Központban orvosi beutaló nélkül is kérheti a könyök MR vizsgálatot. Orvos szakemberekként tudjuk, hogy a betegségek időben történő felismerésének kiemelten fontos szerepe van, ebből kifolyólag törekszünk, hogy extra gyorsan biztosítsunk időpontot.

Létezik-e ismert mellékhatása a koponya MR vizsgálatnak?

A koponya MR vizsgálat egy teljesen fájdalommentes, és semmilyen sugárterhelés nem éri a szervezetet, ezért többször is ismételhető. Egyes célzott MR vizsgálatok a pontosabb, részletgazdagabb felvétel érdekében kontrasztanyag beadását igénylik. Az MR vizsgálatokhoz használt kontrasztanyagnak nincs mellékhatása, teljesen más összetevőkből készül, mint a CT-hez használt kontrasztanyag.

Milyen esetekben nem végezhető el a koponya MR vizsgálat?

A legfontosabb szabály, hogy az MRI vizsgálóhelységbe semmilyen mágnesezhető tárgyat nem szabad bevinni, mert azokat az MR berendezés az erős mágneses térnek köszönhetően magához rántja.

A szervezetben lévő fémtárgy pedig elmozdulhatfelforrósodhat, ami komoly fájdalommal járhat.

 • Lövedék, sörét, fémszilánk estében, ha ezek valamelyike az arcon, azon belül is kifejezetten a szem környékén helyezkedik el, a vizsgálat szintén nem végezhető el
 • Szívritmus szabályozóval (pacemaker) rendelkező betegek esetében, kivétel ez alól néhány új típusú pacemaker. Hasonlóan ICD implantáció után sem végezhető a vizsgálat. Ezt mindenképpen jelezni kell a vizsgálat előtt
 • A régebbi nagy térfogatú implantátumok azonban nem vihetők be, azok eredetéről írásos orvosi szakvélemény szükséges. A kisebb térfogatúak, mint a szögek, csavarok vagy drótok, nem jelentenek veszélyt, viszont a környezetükben értékelhetetlenné teszik a képet
 • Beépített hallókészülék, műszem, művégtag, ortopédiai fémanyagok (szög, drót, csavar, lemez) esetén elvégezhető a vizsgálat
 • Agyi- vagy aneurizma klip, szív műbillentyű vagy stent esetében csak akkor végezhető el a vizsgálat, ha Ön írásos szakvéleményt hoz arról, hogy azok MRI kompatibilisek
 • Kontrasztanyagos MR vizsgálatkor a nem megfelelő vesefunkció esetén
 • Fennálló terhesség első trimeszterében (de a későbbiekben is csak orvosi javaslattal)
 • Abban az esetben, ha a páciens súlya 140 kg felett van vagy extrém nagy körtérfogattal rendelkezik
 • Klausztrofóbia esetén kérdéses lehet a vizsgálat kimenetele. Empatikus kollégáink mindent megtesznek, az MR vizsgálat sikeres elvégzésért
 • Kontrasztanyagos esetén, ha a vesefunkció laborértéke 45 ml/perc alatti (helyben vizsgáljuk ujjbegyből vett 1 csepp vérből)

 

Milyen dokumentumok szükségesek a koponya MR vizsgálathoz?

A koponya MR vizsgálat egy összetettebb, komplex vizsgálómódszer, amely pontos kiértékeléséhez szükségesek a korábban, más intézményekben elvégzett vizsgálatok dokumentumai (ha voltak vizsgálatok):

 • Vesefunkciós (GFR) laborvizsgálat eredménye a kontrasztanyag beadásához
 • Ha végeztek biopsziát, annak eredménye
 • Korábbi klinikai előzmények leírásai
 • Egyéb radiológiai vizsgálatok leírásai
 • Korábbi koponya angiographia vizsgálatok leírási, leletei, képei

   Utazzon a koponyája körül, csekkoljon be most!

   A koponya MR vizsgálat felvételét  azonnal megkapja CD-re másolva. Az elkészült MR vizsgálati felvételek leletezése radiológiai szakorvos kollégánk által 3-5 munkanapon készül el. Sürgős esetekben, műtétek előtt van lehetőség sürgős, 1 munkanapon belüli leletezésre.

   RadiVert EXPLORER Koponya MR ára

   39.800 Ft

   RadiVert EXPLORER Koponya MR Időtartama

   30 perc

   Azonnali üzenetküldés

   8 + 8 =

   Cím

   1047 Budapest, Baross utca 99. 

   Nyitvatartás

   • H-P: 08.00-18.00

   Telefonszám

   +3630 241 4960