+36302414960 radivert@radivert.hu
G-ZLF1RZ82ZV

Ma minden a COVID-2019 járvány körül mozog. Az egészségügy túlterheltsége mellett lényegesen kevesebb alkalom marad a megfelelő orvos-beteg kapcsolatra, és kevesebb lehetőség van a megfelelő diagnosztikai vizsgálatok elvégzésre.

A betegek is már csak akkor keresik fel az orvost, amikor a panaszaik már súlyosabbá vagy akuttá válnak. Emiatt sok betegség késve kerül felismerésre.

A napokban jelent meg egy átfogó elemzés a BMJ angol orvosi folyóiratban, amely a COVID-19 járvány miatt késve felismert daganatos betegségekkel foglalkozik. A vizsgálat kimutatta, hogy bizonyos daganatok esetében már egy 4 hetes késés a diagnózisban, majd a terápiában jelentősen rontja a beteg túlélési lehetőségeit. 

A COVID járvány idején is rendkívüli szükség van a diagnosztikai vizsgálatok elvégzésére. Normál helyzetben, „békeidőben”, a daganatos betegségek diagnosztikájában a vizsgálatok sorrendje egy kialakult protokoll és rutin alapján követik egymást, de a jelenlegi helyzetben ez a kivizsgálási idő jelentősen kitolódik. Az továbbra is fontos, hogy panaszok esetén keresse fel a kezelőorvosát.

Nemzetközi szakmai ajánlások alapján a daganatos betegségek diagnosztikájában az MR vizsgálatokra helyeznek egyre nagyobb hangsúlyt.

Számos betegség, és elsősorban a hasi-kismedencei panaszok esetén az MR vizsgálattal kaphatunk leghamarabbi pontos diagnózist, amely segítségével a betegség kezelése még időben elkezdhető. Az MR vizsgálatok másik nagy előnye, hogy nem jár sugárterheléssel, ezért bármikor ismételhető a betegség gyógyulási folyamatának ellenőrzése céljából.

A RadiVert Diagnostic MR központ elkötelezett abban, hogy a daganatgyanús betegek minél gyorsabban jussanak pontos és értékelhető diagnózishoz. Ennek érdekében indított el egy programot, amely keretében a pácienseknek 24 órán belül időpontot biztosítanak koponya, – hasi,- kismedence, – emlő MR vizsgálatokra. A vizsgálat leletezése is 24 órán belül történik, hogy mielőbb megkezdődhessék a megfelelő kezelést.

Ne várja meg, hogy panaszai súlyosbodjanak, a gyógyuláshoz szükséges a gyors és biztos diagnózis!

}

AZONNALI IDŐPONTFOGLALÁS

Nyitvatartás

H-P: 08.00-18.00