+36302414960 radivert@radivert.hu
G-ZLF1RZ82ZV

Páciensünk a prosztata MRI hasznosságáról írt beszámolót nekünk. Levelét – az ő belegyezésével – változtatások nélkül közöljük.

 „70 éves férfi vagyok. Teljesen egészséges. Azt hittem. Naponta sportolok, egészségesen táplálkozom.

Évente feleségemmel járunk szűrővizsgálatokra. Ebben az évben is voltunk. Minden eszközös vizsgálatot elvégeztek, eltérést nem mutattak. A laborvizsgálatok is csak egy kicsi eltérést mutatott.  A PSA vizsgálat kicsit magasabb volt, igaz nem sokkal, de csillag volt mellette. Elmentem az urológushoz, aki megvizsgált, ultrahanggal is. Megnyugtatott, hogy semmi baj nincs, de kell majd laboratóriumi kontroll 3 hónap múlva.

Az elvégzett laborkontroll változást nem mutatott, de az urológus megnyugtatott, hogy ő nem tapint semmit, és az UH sem mutat eltérést.

Mivel a következő laborkontroll sem mutatott javulást, igaz romlást sem, nem voltam teljesen nyugodt.

Fejembe vettem, hogy nem hagyom annyiban, utánamegyek a dolgoknak, hiszen az én életemről van szó.

Az interneten való böngészésem alapján döntöttem, hogy most már azonnal a legmagasabb szintű diagnosztikai eljáráshoz folyamodok.

Kismedencei MR vizsgálatra jelentkeztem be a RadiVert Diagnostic MR klinikán. Egy nagyon udvarias hölgy másnap délutánra adott időpontot. Időben érkeztem, és egy percet sem kellett várnom.

Részletesen ki lettem kérdezve, hogy van-e ritmus szabályozom, van-e fém protézisem, és még azt is megkérdezték, hogy nem volt-e lövési sérülésem. Ezt követően be kellett mutatnom a laborleletemet, azzal kapcsolatban, hogy megfelelő-e a vesefunkcióm, mert a kismedencei prosztata vizsgálathoz kontraszt anyagot is kellett kapnom.  15 perc múlva már az MR készülékben feküdtem, és a fülhallgatón a kedvenc zenémet hallgattam.

A vizsgálat során semmiféle kellemetlen érzésem nem volt, pozitív élménnyel távoztam.

Jelezték, hogy 3 napon belül megkapom a leletet, de már a 2. nap esetéjén e-mailben megérkezett.

Az eredmény is megnyugtatott, mert jól gondoltam, meg kellett csinálnom a prosztata vizsgálatot. Egy nagyon kicsi, de egyértelműen koros elváltozás volt látható, amelyet az eddigi vizsgálatok nem mutattak ki.

Bemutattam az urológusomnak a leletet, aki 1 héten belül elvégezte a prosztata biopsziát.

 A 12 minta közül 3 minta során rosszindulatú sejtek voltak kimutathatóak.

Szerencsémre áttét sehol sem volt igazolható.

Örülök annak, hogy az MR vizsgálat segítségével nagyon korai stádiumban sikerült felfedezni a daganatos elváltozást, és igy biztos vagyok a teljes gyógyulásban.

Javasolni fogom kártyapartnereimnek is – csupa férfiember – , hogy abban az esetben is, ha nincs panaszuk menjenek el a RadiVert Diagnostic MR központba kismedencei prosztata  MR vizsgálatra.

Ne halogassa az MRI-vizsgálatot! 

}

AZONNALI IDŐPONTFOGLALÁS

Nyitvatartás

H-P: 08.00-18.00

Szombat: 08.00-16.00