+36302414960 radivert@radivert.hu
G-ZLF1RZ82ZV

A mozgásszervi panaszok sok ember hétköznapjait nehezítik meg. A legtöbben viszont csak azután fordulnak orvoshoz, mikor a fájdalom már a mozgásukban is korlátozza őket. Pedig egy gyors és egyszerű vizsgálattal könnyen utána lehet járni a probléma okának. Az ízületi fájdalmat általános és helyi ok is kiválthatja. Az általános okok az egész szervezet betegségével kapcsolatosak. Különböző fertőzések, autoimmun betegségek és hormon eredetű betegségek is állhatnak az ízület gyulladások hátterében. Megeshet, hogy az ízületi bántalmat egy rossz fog, vagy egy begyulladt mandula okozza. 

A helyi okokhoz jellemzően a sportsérülések vagy megterhelés okozta panaszok tartoznak. Térdfájdalom például könnyen kialakulhat megerőltetés hatására, viszont az idősebb korosztálynál, komolyabb esetekben porcleválás is okozhat problémákat.

Az ízületi gyulladás 3 fajtáját különböztethetjük meg: 
Az ízületgyulladás kezelhető, ennek első lépése az MRI-vizsgálat

A porckopás egy teljesen természetes folyamat, ami ideális esetben nem okoz semmiféle problémát. Azonban, ha begyullad a porc, akkor az állandó fájdalomhoz vezethet. Akut gyulladás esetén a tünetek viszonylag rövid idő alatt, hirtelen jelentkeznek.

A reumatoid artritisz egy autoimmun betegség, amely főleg a végtagok kisízületeit érinti. Kialakulásának oka nem tisztázott és kizárólag a romlás lassítására van lehetőség. Előfordulhat, hogy a beteget a fájdalom már a mozgásban is korlátozza. Az ízület gyulladása esetén megjelenhet bőrpír és az érintett terület akár be is duzzadhat. A folyamatos fájdalom miatt a beteg általános közérzete is leromolhat, étvágytalanságot és gyengeséget is tapasztalhat.

Ezt tegye Ön és ezt teszi az orvosa ízületi gyulladás esetén

A fájdalom enyhítése érdekében fontos, hogy nyugalomba helyezze a sajgó testrészt, ezután alkalmazhat jeges borogatást, nem szteroid gyulladáscsökkentőket, fájdalomcsillapító kenőcsöket és tapaszokat. Artritisz gyanúja esetén javasolt felkeresni egy szakorvost. Ő tudja pontosan meghatározni, hogy milyen speciális kezelés szükséges. Az orvosok jellemzően nem-szteroid gyulladáscsökkentőket írnak fel, bizonyos esetekben viszont a szteroidok mellett döntenek. Ezeknek viszont komoly mellékhatásai is lehetnek, így mindenképpen szükséges betartani az orvosok utasításait.

Ahhoz, hogy a megfelelő kezelést el lehessen kezdeni,

elengedhetetlen a pontos diagnózis felállítása. MRI gépünk teljes körű képet tud nyújtani ízületeinek aktuális állapotáról.

Oldalunkon keresztül a foglalás csak pár kattintás, a vizsgálatot pedig akár 24 órán belül el tudjuk végezni. Válasszon minket, köszönjük, ha megtisztel a bizalmával!

AZ IDŐPONTFOGLALÁSHOZ KATTINTSON IDE!