+36302414960 radivert@radivert.hu
G-ZLF1RZ82ZV

Egyre többen vannak azok, akik a koronavírus-járvány miatt nehezebben tudnak a speciális kivizsgálásokhoz szükséges beutalót kérni a háziorvosuktól – a RadiVert MR Diagnosztikai Központban előjegyzés nélkül, és meghosszabbított nyitvatartás mellett várjuk pácienseinket.

A járvány komoly kihívás elé állította a hazai egészségügyet, hiszen jóval kevesebb idő jut a nem koronavírusos betegek kivizsgálására, ellátására. Dr. Vértes András úgy véli, problémát jelent az is, hogy hosszú hónapok óta sokan csak akkor fordulnak orvoshoz, amikor már nagy a baj.

„Tapasztalatink szerint a betegek zöme jóval nehezebben jut beutalóhoz, mint a pandémia előtt. Pedig a korai diagnózis sokszor életet menthet” – hangsúlyozta a főorvos, a RadiVert MR Diagnosztikai Központ szakmai vezetője, aki a leggyakoribb tünetekről is beszélt.

„Hasi, kismedencei fájdalmak, férfiaknál vizelési nehezítettség, gyakori fejfájás – ezek a tünetek gyakran komoly betegségeket jeleznek. Sokszor az MR-vizsgálat segíthet az orvosnak abban, hogy mielőbb pontos képet kapjon a páciens állapotáról, amely a szükséges kezelés időben való elkezdését teszi lehetővé” – fogalmazott.

 

Dr. Vértes András arra is rávilágított, hogy az ünnepeket nem csak az olyan már-már népbetegségnek számító tünetek árnyékolhatják be, mint az ízületi fájdalom. „Decemberben jelentősen megnő az otthoni balesetek száma, ám most különösen nehéz orvoshoz jutni. A beutaló nélkül végezhető MR-vizsgálat ilyenkor is gyors és pontos képet ad a beteg állapotáról, és így szükség esetén a megfelelő, célzott kezelést is könnyebb elvégezni” – magyarázza a szakember.

 

„Ezért is döntöttünk úgy, hogy a RadiVert MR Diagnosztikai Központban – az ünnepnapokon kívül – meghosszabbított nyitva tartassál várjuk pácienseinket MR-vizsgálatainkra, melyekhez nincs szükség előjegyzésre” – emelte ki dr. Vértes András, aki azt is elárulta, hogy az MR szerepe jelentősen megnőtt a járvány idején. „Sok esetben ez az egy vizsgálat is elég a konkrét diagnózishoz, így a betegnek nem kell több, különböző vizsgálaton keresztül mennie. Az MR ráadásul biztonságos, hiszen nem jár sugárterheléssel. Időtartama hosszabb, mint a röntgené vagy az ultrahangé, de a diagnosztikus hatékonysága sokkal eredményesebb” – közölte a főorvos.

}

AZONNALI IDŐPONTFOGLALÁS

Nyitvatartás

H-P: 08.00-18.00