+36302414960 radivert@radivert.hu
G-ZLF1RZ82ZV

Egyre nagyobb figyelem övezi a COVID-19- mellékhatásait. A bristoli Southmead Kórház adatai alapján a betegek háromnegyede, a fertőzés utáni három hónappal később még mindig folyamatos neurológiai tünetektől szenvedett.

A kutatás során a párizsi Pitié-Salpêtrière kórházban március 23-a és május 7-e között 1176 COVID-gyanús beteg koponya (agyi) MRI-jét vizsgálták meg. A betegek  átlagéletkora 58 év volt, kétharmaduk férfi, egyharmaduk pedig nő.

Arra a megdöbbentő eredményre jutottak, hogy

a 1176 ember közül 308-nak az MRI-je neurológiai, azaz ideggyógyászati tüneteket mutatott

Mint kiderült, a vizsgált személyek 35 százalékáról már az intenzív osztályon is készültek MRI-felvételek. 

Aggodalomra ad okot, hogy hasonló ideggyógyászati tüneteket írtak le kínai kínai kutatók is, akik azt állapították meg, hogy 214 COVID-beteg egyharmadának voltak hasonló tünetei, úgy, mint stroke, görcsrohamok és 80%-nak anosmia (a szaglás elvesztése).

A vizsgálatok rámutattak: 

a vírus nem csupán a páciensek tüdejét támadja meg, hanem – koponya MRI-vel mérhető módon – jelentős károkat okozhat az agyban és a szívizomban is.

A COVID-19-en átesett betegek jelentős része számol be a fertőzés lezajlása után is alvászavarról, depresszióról, szédülésről, és leggyakrabban fejfájásról.  A legtöbb beteg teljesen meggyógyul, de bizonyos esetekben a gyógyulás elhúzódó, és a tünetek akár tartósan is megmaradhatnak – ezeknél a betegeknél kiemelten fontos a megfelelő kezelés.

Ennek érdekében pontos diagnózis szükséges, amely a fehérállományi károsodások kimutatása miatt nm-kontrasztos koponya MRA vizsgálatot kell végezni.

A RADIVERT MR Diagnoztikai Központ ezért  a COVID-19, késői elváltozásainak kimutatásra indított kedvezményes programot:

Minden koronavírus-fertőzésen átesett beteg esetében a natív koponya MRA vizsgálat 54.800 Ft helyett 49.000 Ft.

}

AZONNALI IDŐPONTFOGLALÁS

Nyitvatartás

H-P: 08.00-18.00