+36302414960 radivert@radivert.hu
G-ZLF1RZ82ZV

Demi Washington, a Vanderbilt egyetem kosárlabdázója, a Twitteren jelentette be, hogy az egész szezont ki kell hagynia a COVID-fertőzést követő szívizomgyulladás miatt. Mint kiderült,

a sportolónál mellkasi fájdalom, fáradékonyság jelentkezett, de az elvégzett laborvizsgálatok, EKG, és a szív ultrahang vizsgálat sem mutatott eltérést.

A Mayo klinika útmutatása alapján elvégzett szívizom MR-vizsgálat mutatta csak ki a szívizom gyulladást. Ennek a betegségnek a legsúlyosabb szövődménye a rosszindulatú szívritmuszavar, amely az erős fizikai aktivitás során akár halálos kimenetű is lehet. Demi Washingtonnak 4-6 hetes pihenést, majd kardiológiai kontrollt írtak elő, mielőtt újra sportolhat.

„Meggyőződésünk, hogy a szívizom-MR az arany standard a szívizomgyulladás diagnosztizálásában, és ez azon a tényen alapszik, hogy ez a legjobb eszköz a szívsérülések keresésére” – mondta Dr. Aaron Baggish, a Massachusettsi Klinika kardiológusa professzora.

A koronavírus-járvány során a tüdő szövődmények után a szív és keringési szövődmények a leggyakoribbak – emelte ki dr.Vértes András, a RadiVert MR Diagnosztikai Központ szakmai vezetője. 

Klinikánkon az utóbbi hónapokban több versenysportoló, és amatőr sportoló került kardiológiai vizsgálatra, olyanok, akik átestek a koronavírus-fertőzésen. Azoknál, akiknek a panaszai tartósak maradtak elvégeztük a szívizom MR vizsgálatot:

minden 4. esetben a vizsgálat szívizom gyulladást igazolt.

A RadiVert MR Diagnosztikai Központban  a vizsgálat 25 percig tart, és teljesen biztonságos. A vizsgálat kiértékelést kardiológus- és MR specialista radiológus végzi.  Megfelelő kezelés mellett az időben felismert betegség szövődmény nélkül gyógyulhat.

Konzultáljon a RadiVert Kardiológusával!

A szív MR vizsgálattal kapcsolatban keresse bizalommal a RadiVert MR Diagnosztikai Központ kardiológusát, aki az alábbi telefonszámokon várja a hívását:

+3630 934 3629

+3630 2414960